8 Ağustos 2012 Çarşamba

Aferin

Kapsül

Hüsnü Arsan

Parasetamol 300mg, klorfeniramin maleat 2 mg, kodein fosfat 10 mg

Ambalaj: 30 kapsül.

aferin Forte

Film Tablet

Parasetamol 650mg, klorfeniramin maleat 4 mg

Ambalaj: 30 tablet.

aferin Sinus

Film Tablet

Parasetamol 500 mg,psödoefedrin hidroklorür 30 mg, triprolidin hidroklorür 1.25 mg

Ambalaj: 20 tablet.

aferin Plus

Pediatrik Şurup

Parasetamol 160 mg, psödoefedrinHCl 15 mg, klorfeniramin maleat 1 mg/5 mL

Ambalaj: 100 ml’lik şişe.

Eşdeğeri: Medicold Pediatrik Şurup: 100 mL(Koçak).

Endikasyon: Preparatlarbileşimlerindeki maddelere göre, soğuk algınlığı ve sinüzite bağlı nazal konjesyonungiderilmesinde; soğuk algınlığına bağlı ağrılar, baş ağrısı, ateş, burunakıntısı, aksırma, burun ve boğazda kaşıntı hissinin giderilmesinde; saman nezlesinin(gözlerde sulanma, kaşıntı) semptomatik tedavisinde kullanılırlar.

Kontra Endikasyon: Bileşimdeki maddelerden birine karşı aşırı duyarlığıolanlarda ve karaciğer yetmezliği olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: Karaciğer ve böbrek fonksiyonları bozuk olanlardadikkatle kullanılmalıdır. Alkollü içkiler ve sedatif ilaçlarla bir aradaalınmamalıdır. Motorlu taşıt araçları kullananlar, motorlu makinelerdeçalışanlar, yüksek yerlerde iş görenler ve fazla zihinsel faaliyet gösterenlersedasyon açısından bilgi edinmelidir. Hekim tarafından önerilmedikçe gebekadınlarda ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri: Allerjik reaksiyonlar, deri döküntüleri, nadiren kanbozuklukları (lö-kopeni, nötropeni, pansitopeni), bulantı, kusma, uyuşukluk,ağız kuruluğu, konfüzyon, dengesizlik, terleme, bradikardi, baş dönmesi,görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: Antihistaminikler alkol ve antidepresanların etkilerindeartmaya yol açabilir. MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılmamalıdır.Antiepileptikler, barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar, alkol,parasetamolün yarı ömrünü uzatabilirler. Antikonvülzanlar ve steroid yapılıoral kontraseptifler uzun süre kullanıldığında parasetamolün etkinliğiniazaltabilir.Metaklopramidparasetamol emilimini hızlandırabilir. Kodein; diğer narkotik analjezikler,alkol, genel anestezikler, trankilizanlar, sedatifhipnotikler ve iskelet kasgevşeticilerinin etkilerini arttırıp santral sinir sistemi depresyonuna nedenolabilir.

Doz Önerisi: aferin Kapsül: Erişkinlerde günde 3 kez 1 Kapsül, yemeklerdensonra bol suyla alınmalıdır.aferin Forte Film Tablet: 12 yaş ve üzerindekilere günde6 saat ara ile 1 Tablet uygulanabilir. Gereğinde 4 saat ara ile 1Tablet uygulanabilir. Günde 6 Tabletten fazla uygulanmamalıdır.aferin Sinus Film Tablet: 12 yaş ve üzerindeki çocuklar ve erişkinlerde 6 saatarayla 2 tablet önerilir. 24 saatte 8 tablet aşılmamalıdır. 12 yaş altındakullanımı önerilmez.

aferin Plus Pediatrik Şurup: 3 ay1 yaşa günde 4-6 saat ara ile1/4 ölçek (1.25 mL), 1-2 yaşa günde 4-6 saat ara ile 1/2 ölçek (2.5 mL), 2-6yaşa günde 4-6 saat ara ile 1 ölçek (5 mL), 6-12 yaşa günde 4-6 saat ara ile 2ölçek (10 mL) verilir. Hekim tavsiyesi olmadan günde 4 defadan fazlakullanılmamalıdır. 6 yaşının altındaki çocuklarda hekim kontrolündekullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder