8 Ağustos 2012 Çarşamba

GABASET 100 MG 20 KAPSÜL

KISITLAMALAR

SGK SUT EK-2C Ayakta tedavide sağlık kurulu/uzman hekim raporu ile verilebilecek ilaç.

6.2.35. Nöropatik Ağrıda İlaç Kullanım İlkeleri
(1) Gabapentin; nöroloji, beyin cerrahisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, anestezi ve reanimasyon, immünoloji, cilt hastalıkları, romatoloji veya endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzman hekimi tarafından veya bu uzman hekimlerden birinin düzenlediği uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilebilir.
(2) Pregabalin; üçüncü basamak sağlık kurumlarında romatoloji, anestezi ve reanimasyon, immünoloji, cilt hastalıkları, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları, nöroloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nefroloji uzman hekimleri tarafından veya bu uzman hekimlerden birinin düzenlediği uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilebilir.
(3) Duloksetin; diyabetik periferal nöropatik ağrı tedavisinde; endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzman hekimleri tarafından veya üçüncü basamak sağlık kurumlarında nöroloji uzman hekimleri tarafından reçete edilir. Bu basamaklarda ve bu uzman hekimler tarafından düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak da tüm hekimlerce reçete edilebilir.
(4) Alfa Lipoik Asit; periferal diabetik polinöropati semptomlarının tedavisinde; nöroloji, beyin cerrahisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, anestezi ve reanimasyon, immünoloji, romatoloji, iç hastalıkları veya endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzman hekimi tarafından veya bu uzman hekimlerden birinin düzenlediği uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilebilir.

6.2.25. Antiepileptik İlaçların Kullanım İlkeleri
(1) Yeni nesil antiepileptikler (Lamotrigin, topiramat, vigabatrin, levatirasetam gabapentin, gibi) nöroloji, beyin cerrahisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, çocuk sağlığı ve hastalıkları, psikiyatri uzman hekimleri tarafından veya bu uzman hekimler tarafından düzenlenen ilaç kullanım dozu ve süresini belirten uzman hekim raporuna dayanılarak diğer hekimler tarafından da reçete edilebilir.
(2) Pregabalin ve zonisamit, nöroloji uzmanı tarafından veya bu uzman hekimce düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimler tarafından reçete edilebilir.
(3) Pregabalin, yaygın anksiyete bozukluğu endikasyonunda ödenmez.




ETKİN MADDE HAKKINDA KISA BİLGİ
gabapentin

Antiepileptik.
Epilepside 6 yaş üzeri çocuklar başlangıç 10-15 mg/kg/gün, idame 25-35 mg/kg/gün (iki veya üçe bölerek).
Yetişkinde başlangıç dozu günde 300 – 600 mg, 3600 mg’ a kadar yükseltilebilir.
Nöopatik ağrda yetişkinlerde başlangıç 900 mg’ dır.
Gebelik kategorisi C. Anne sütüne geçer.
Kontrendikasyonlar; aşırı duyarlılık, akut pankreatit.
Etkileşim; antiasitler, bitkisel ürünler olan kediotu, sarı kantaron, kava biberi ve gotu kola, çuha çiçeği, alkol.
Yan etkiler; viral enfeksiyonlar, solunum yolu enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, enfeksiyon, otit media, lökopeni, trombositopeni, allerjik reaksiyonlar, iştahsızlık, iştah artması, duygusal labilite, depresyon, anksiyete, sinirlilik, anormal düşünce, halsizlik, baş dönmesi, somnolans, ataksi, baş ağrısı, amnezi, konvülsiyon, görme bozuklukları, periferal ödem, vazodilatasyon, hipertansiyon, kusma, bulantı, diyare, karın ağrısı...

Bu sitede ve verilen linklerdeki bilgilerin eksik veya hatalı olmasından ve uygulanmasından oluşacak zararlardan site sahibi sorumlu tutulamaz. İlaç kutusunda bulunan prospektüsler daha geniş ve güncellenmiş bilgi içerirler.

Lütfen doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız !

1 yorum:

  1. Güzel ve faydalı bir blog , emeginize sağlık.

    YanıtlaSil