8 Ağustos 2012 Çarşamba

Elevit Pronatal

Film Kaplı Tablet

Bayer

12 Vitamin: A vitamini (retinol) 4000 I.U. (1201.2µg), B1vitamini (tiamin HCl) 1.6 mg, B2vitamini(riboflavin) 1.8 mg, B6vitamini (piridoksin HCl) 2.6 mg, B12vitamini (siyanokobalamin) 4 µg, C vitamini (askorbik asit) 100 mg, D3vitamini (kolekalsiferol) 500 IU (12.5 µg), E vitamini (atokoferol asetat) 15mg, biotin (B8vitamini) 200 µg, kalsiyum pantotenat (B5vitamini) 10 mg, folik asit 0.8 mg, nikotinamid 19 mg.4 Mineral: Kalsiyum 125 mg, demir 60 mg, magnezyum100 mg, fosfor 125 mg.3 Eser element: Bakır1 mg, mangan 1 mg, çinko 7.5 mg.

Ambalaj: 60 tablet.

Endikasyon: Gebelikve emzirme döneminde artan gereksinim ve yetersiz alım sonucunda ortayaçıkabilen genel vitamin ve mineral eksikliklerinin önlenmesi ve tedavisi, nöraltüp defektleri ve doğumsal anomalilerin profilaksisi, gebelik anemisine karşıartan demir ve folik asit ihtiyacını karşılama.

Kontra Endikasyon: A ve/veyaD hipervitaminozu bulunan olgularda, böbrek fonksiyon bozukluğu olanhastalarda, demir birikiminin ya da demir kullanım bozukluğunun söz konusuolduğu bireylerde, hiperkalsemi ya da hiperkalsiürili olgularda ve ilacıniçerdiği bileşenlerden bir ya da birkaçına karşı alerjisi olduğu bilinenkişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar: Yüksek dozlarda alındığında, hipervitaminoza yolaçabileceği unutulmamalıdır. Önerilen dozlarda gebelik boyunca kullanıldığında,herhangi bir problem gözlenmemiştir. Gebelik ve emzirme döneminde tavsiyeedilen dozlardan yüksek dozlarda kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri: İyitolere edilir. Nadir olgularda gastrointestinal bozukluklar olabilir (örneğinkabızlık), ancak bunlar genellikle tedavinin kesilmesini gerektirmez.

İlaç Etkileşimleri: Birbirlerininemilimlerini bozabileceklerinden, demir içeren preparatlar tetrasiklinlerleaynı zamanda kullanılmamalıdır. Eğer tetrasiklinlerinElevit Pronatalile aynızamanda kullanılmaları gerekiyorsa, her iki ilacın alınması sırasında yaklaşıkiki saatlik bir zaman farkı olmalıdır.

Doz Önerisi: Yetişkinlerde, günde bir tablet kahvaltı ile birliktealınmalıdır. Hastanın sabahları hiperemezisi varsa, tabletlerin öğle vakti veyagerekirse akşam alınması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder